Welkom in de Zaanstreek

De Zaanstreek biedt een unieke mengeling van natuur, stad, erfgoed en innovatie langs de oevers van rivier de Zaan, net boven Amsterdam. Hier kun je jezelf terug wanen in het oude Holland én je vergapen aan wereldberoemde architectuur. Hier kun je shoppen in het stadshart én varen, fietsen of wandelen door uniek veenweidegebied. Hier kun je feesten op hippe festivals én in de voetsporen van de schilder Monet treden. Welkom in de Zaanstreek!

Sinterklaas Zaanse Schans

Sinterklaas in de Zaanstreek

Zaterdag 18 november zet Sinterklaas voet op Zaanse bodem en ook in de dagen erna zal hij diverse plekken bezoeken. En wist je dat het leukste Sinterklaasmuseum in Westzaan staat? 

GEZ_Lassie_013.jpg

Korte (stads)wandelingen

Wat frisse lucht en cultuur snuiven? Daar hebben we uitgelezen (stads)wandelingen voor in de Zaanstreek. Ze leiden je langs prachtig erfgoed, verrassende doorkijkjes en bijzondere locaties. 

Freek de Jonge - foto MidzomerZaan

Freek de Jonge-maand

Een foto-expositie in het Gemeentearchief, zijn lievelingsfilms in De Fabriek, de opening van de Zaanse Verhalenbank en een voorstelling Zaansch Veem 2.0 die alleen in het Zaantheater speelt: het is Freek de Jonge-maand! 

Streets of the World - foto Cuba Havanna AM 75 111208

Streets of the World

Op het Hembrugterrein kun je 'op wereldreis' bij fotomuseum Streets of the World. Een uniek fotoproject van fotojournalist Jeroen Swolfs die je meeneemt de hele wereld over. 

zaanseschans02.jpg

'Old Holland' op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een van de topattracties van ons land. Tussen de molens, werkplaatsen en Zaanse huisjes herleef je het Holland van eeuwen terug en ontdek je de rijke geschiedenis van de Zaanstreek.