Welkom in de Zaanstreek

De Zaanstreek biedt een unieke mengeling van natuur, stad, erfgoed en innovatie langs de oevers van rivier de Zaan, net boven Amsterdam. Hier kun je jezelf terug wanen in het oude Holland én je vergapen aan wereldberoemde architectuur. Hier kun je shoppen in het stadshart én varen, fietsen of wandelen door uniek veenweidegebied. Hier kun je feesten op hippe festivals én in de voetsporen van de schilder Monet treden. Welkom in de Zaanstreek!

chocolade01.jpg

Cacaomaand

De Zaanstreek is het historische hart van de cacao-industrie. In oktober wordt de komst van de nieuwe oogst cacaobonen gevierd met interessante en smakelijke activiteiten.

Zaansafari boot - fotografie Ruben Timman

Ga je mee op Zaansafari?

Stap in een andere wereld tijdens de avondlijke bootsafari over de Zaan, die alle zintuigen aanspreekt. Laat je meeslepen door verhalen over bijzondere industriële plekken. 

Streets of the World - foto Cuba Havanna AM 75 111208

Streets of the World

Op het Hembrugterrein kun je 'op wereldreis' bij fotomuseum Streets of the World. Een uniek fotoproject van fotojournalist Jeroen Swolfs die je meeneemt de hele wereld over. 

zaanseschans02.jpg

'Old Holland' op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een van de topattracties van ons land. Tussen de molens, werkplaatsen en Zaanse huisjes herleef je het Holland van eeuwen terug en ontdek je de rijke geschiedenis van de Zaanstreek.