Welkom in de Zaanstreek

De Zaanstreek biedt een unieke mengeling van natuur, stad, erfgoed en innovatie langs de oevers van rivier de Zaan, net boven Amsterdam. Hier kun je jezelf terug wanen in het oude Holland én je vergapen aan wereldberoemde architectuur. Hier kun je shoppen in het stadshart én varen, fietsen of wandelen door uniek veenweidegebied. Hier kun je feesten op hippe festivals én in de voetsporen van de schilder Monet treden. Welkom in de Zaanstreek!

kerst-in-de-heemtuin-foto-Wim-Giebel-617x410

Sfeervolle kerstactiviteiten

Je hoeft het land niet uit voor een gezellige kerstactiviteit. Beter nog: in eigen streek kun je terecht voor een leuke markt of bijzondere activiteit. Wij stelden een top 5 kerstactiviteiten voor je samen. 

adelaar01.jpg

Herbestemming-toppers

In de Zaanstreek vind je veel prachtige voorbeelden van herbestemming. Fabrieken langs de Zaan, die ooit het oudste industriegebied van Europa vormden, kerken die leeg zijn komen te staan en gebouwen die hun functie verloren.

Monet schetste Czaar Peterhuisje!

Monet Vaar-arrangement

Kijken, varen en beleven à la Claude Monet? Elke zondag kun je het Monet Vaararrangement boeken. De Zaanstreek door de ogen van Claude Monet zien in het MonetAtelier en het Zaans Musuem… inclusief de live ervaring vanaf de Zaan.

zaanseschans02.jpg

'Old Holland' op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een van de topattracties van ons land. Tussen de molens, werkplaatsen en Zaanse huisjes herleef je het Holland van eeuwen terug en ontdek je de rijke geschiedenis van de Zaanstreek. Meer...