Welkom in de Zaanstreek

De Zaanstreek biedt een unieke mengeling van natuur, stad, erfgoed en innovatie langs de oevers van rivier de Zaan, net boven Amsterdam. Hier kun je jezelf terug wanen in het oude Holland én je vergapen aan wereldberoemde architectuur. Hier kun je shoppen in het stadshart én varen, fietsen of wandelen door uniek veenweidegebied. Hier kun je feesten op hippe festivals én in de voetsporen van de schilder Monet treden. Welkom in de Zaanstreek!

dbF-20160917-0012-73.jpg

Dam tot Damweekend

Op 22 en 23 september vieren we in Zaandam weer het Dam tot Damweekend. Voor zowel deelnemers als supporters niet alleen het grootste sportieve event van Nederland, maar ook het leukste feest van de Zaanstreek. Je kunt nog inschrijven voor de nightrun!

Zaans Social vierkant Chocolade Zaansmaken

Smullen van de Zaanstreek

Cacaomaand oktober is een smaakvol moment om de Zaanstreek (verder) te ontdekken. Op Zaansmaken.nl verzamelden we tal van lekkere activiteiten. Vaak rond het thema chocola en cacao en met speciale aandacht voor kinderen in de herfsvakantie.

LINDA festival - dirk brand Fotografie

Twee dagen LINDA.festival

LINDA. bestaat in september 15 jaar en viert dat met een nieuwe editie van het LINDA.festival. 29 en 30 september bij ons op het Hembrugterrein. Kom ook met je vriendinnen lachen, proeven, shoppen en feesten!

Monet schetste Czaar Peterhuisje!

Monet Vaar-arrangement

Kijken, varen en beleven à la Claude Monet? Elke zondag kun je het Monet Vaararrangement boeken. De Zaanstreek door de ogen van Claude Monet zien in het MonetAtelier en het Zaans Musuem… inclusief de live ervaring vanaf de Zaan.

zaanseschans02.jpg

'Old Holland' op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een van de topattracties van ons land. Tussen de molens, werkplaatsen en Zaanse huisjes herleef je het Holland van eeuwen terug en ontdek je de rijke geschiedenis van de Zaanstreek. Meer...