Welkom in de Zaanstreek

De Zaanstreek biedt een unieke mengeling van natuur, stad, erfgoed en innovatie langs de oevers van rivier de Zaan, net boven Amsterdam. Hier kun je jezelf terug wanen in het oude Holland én je vergapen aan wereldberoemde architectuur. Hier kun je shoppen in het stadshart én varen, fietsen of wandelen door uniek veenweidegebied. Hier kun je feesten op hippe festivals én in de voetsporen van de schilder Monet treden. Welkom in de Zaanstreek!

Hembrug Happening - foto Jeanet

Festival Hembrug Happening

Het meest relaxte festival op Zaanse bodem? Zonder twijfel het gratis festival Hembrug Happening op zondag 9 september tussen de monumentale panden van de voormalige wapen- en munitiefabriek op het Hembrugterrein.

dbf-20160903-9598.jpg

Mode en Uitgaan in de Zaanstreek

Zaterdag 1 september verandert het water van de winkelgracht in hartje Zaandam voor één dag in een lange catwalk tijdens het Fashion Event. Op de Rozengracht ernaast wordt het nieuwe culturele seizoen ingeluid met een Uitmarkt vol optredens. 

Streets of the World - foto Cuba Havanna AM 75 111208

Streets of the World

Door een doolhof van buitenlandse straten, pleinen en markten dwalen in een voormalig magazijn van defensie? Tot en met september kun je van wo. t/m zo. terecht in het Streets of the World Photo Museum.

Zaanstore na opening - dirk brand Fotografie

VVV-winkel Zaanstore

Je kunt elke dag terecht in de nieuwe Zaanstore in hartje Zaandam voor informatie en inspiratie. In dit moderne VVV-punt spelen de geuren, kleuren, smaken en iconen van de Zaanstreek een hoofdrol.

zaanseschans02.jpg

'Old Holland' op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een van de topattracties van ons land. Tussen de molens, werkplaatsen en Zaanse huisjes herleef je het Holland van eeuwen terug en ontdek je de rijke geschiedenis van de Zaanstreek. Meer...