Op Zaansafari en Expeditie Industrie

Zaansafari-groot.jpg

Ook dit jaar wordt de industriecultuur van de Zaanstreek gevierd met allerlei activiteiten georganiseerd door I-FIKZ. Het thema: Made in Zaanstreek. Inmiddels is de kaartverkoop gestart voor enkele activiteiten gestart. Ga je mee op Zaansafari en wat dacht van een Expeditie Industrie?

 

Onze streek heeft een rijke maakhistorie. Van zeildoek tot schepen, van cacao tot levertraan, van munitie tot tabak. En nog altijd blinkt de Zaanstreek uit in veelzijdigheid. Dat is terug te zien in het programma van I-FIKZ. Ga mee op ontdekkingstocht! Je ziet imposante industriële architectuur in een ander licht en er gaan deuren voor je open die normaal gesproken gesloten blijven.

 

Beleef een Zaansafari
Op Zaansafari ga je 's avonds op een boot over de Zaan. Aan boord laat je je meeslepen door verhalen over bijzondere industriële plekken. Nu en dan wordt je aandacht gevangen – wat speelt zich daar op de oever af?

Zaansafari 2016 - foto Ruben Timman

Tijdens een 2,5 uur durende Zaansafari stappen deelnemers in een andere wereld, waarbij alle zintuigen worden aangesproken. Een theatrale ervaring op het water met als belangrijkste ingrediënten verhalen, muziek en spectaculair verlicht industrieel erfgoed. Meer informatie en tickets.

 

Op Expeditie Industrie
Tijdens een Expeditie Industrie gaan deuren voor je open die normaal gesproken gesloten blijven. Je krijgt een unieke kans om achter de schermen te kijken bij de Zaanse maakindustrie.

Expeditie Industrie fiets - festival I FIKZ

Al fietsend komen we langs verschillende imposante en historische plekken, bij een aantal daarvan stappen we af om een exclusieve rondleiding te volgen. Ook de lunch krijgen we op een bijzondere locatie geserveerd. Voor de twee thema’s - Zeil en Papier - starten slechts een beperkt aantal expedities. Meer informatie en tickets.

fotografie Ruben Timman - Nowords.nl