Bezoeken|Ontdek de Zaanstreek|Zaanse Schans|Zaanse Kinderboekenmarkt

Zaanse Kinderboekenmarkt

Kinderboekenmarkt KBM wereldreis

Ga je zondag mee op wereldreis op de Zaanse Schans? De Zaanse Kinderboekenmarkt neemt je mee op avontuur. Het woeste water op met een zelfgemaakt bootje, naar het Wilde Westen met de Frietcowboys. Of kom Mexicaanse choco maken bij het CacaoLab, Oosterse henna schilderen... en nog veel meer.

 

Een dag is eigenlijk tekort zo tussen de molens en schattige, groene huisjes van de Zaanse Schans. Je wilt Igor Krulsnor zien goochelen en friet schieten, papier scheppen en de grootste kijkdoos van Nederland zien. Ben je moe van al die activiteiten dan kom je even tot rust tijdens het kijken naar muziek en dans optredens op het podium of laat je heerlijk voorlezen. Vergeet ook vooral niet een grote tas mee te nemen, want uiteindelijk draait het allemaal om de boekenmarkt. 

dbf-20160605-4808.jpg

Boek mét handtekening schrijver
Jouw nieuwe lievelingsboek wordt extra bijzonder met een handtekening van de schrijver. Op de Zaanse Kinderboekenmarkt zijn er diverse auteurs aanwezig. Rian Visser komt met haar nieuwe boek Robotoorlog. Thea Dubelaar en Jenny Bakker presenteren op de markt hun nieuwe prentenboek 'Kuiken in de sneeuw'. En eigenlijk wordt ook Thea Stilton verwacht, want zij schreef een spannend avontuur over chocolade. Zeg nou zelf, dan moet je toch in de Zaanstreek zijn.

 

Hotze de Roosprijs voor ….
Tijdens de kinderboekenmarkt wordt ook bekend welke debuterende schrijver dit jaar de Zaanse publieksprijs wint voor het beste kinderboek. Op 16 Zaanse scholen lazen leerlingen de 13 genomineerde boeken. Aan het eind van de Kinderboekenmarkt is de winnaar bekend. Wordt het finalist Tonja Elber van 'Niet voor softies!', Lian Kandelaar van 'Missie: Red de dieren' of Hajo Visscher van 'Verdronken geheimen'? 

 

dbf-20160605-4823.jpg
dbf-20160605-4720.jpg
Bootjes maken - foto aangeleverd Kinderboekenmarkt