Bezoeken|Ontdek de Zaanstreek|Zaanboulevard Wormerveer

Flaneren langs prachtig erfgoed

De Zaanboulevard in Wormerveer ligt langs het mooiste stukje Zaan. Hier kun je winkelen bij echte kwaliteitszaken, een fijne wandeling maken, heerlijk op een terras zitten of genieten van bijzondere evenementen.

Allemaal met majestueus uitzicht op de Zaanbocht met op de oevers prachtig gerestaureerde pakhuizen en fabrieken met namen die aan Oost-Indië doen denken. Elke stukje erfgoed vertelt een eigen verhaal over het roemrijke verleden van de Zaanstreek.

Wandelen - wandelkaart

Wandelen langs erfgoed en water

In de 'top 10 mooiste wandelroutes' ook een wandeling door Wormerveer. 6,5 km lang genieten van het mooiste stuk Zaan en bijzondere monumenten in dit enige Zaandorp met een open waterfront. 

Winkelen - Wala Wormerveer FBH 08 V2

Winkelen 'in de Zaanbocht'

Langs de Zaanboulevard is het niet alleen heerlijk slenteren, maar ook fijn winkelen. Dit stuk Zaanweg staat bekend om zijn kwaliteitswinkels. Winkels met klanten vanuit heel Nederland vanwege hun aanbod en service en zelfs wereldberoemde speciaalzaken.

fietsen01.jpg

Fietsen naar de Zaanse Schans

Een klein of groot rondje fietsen om de omgeving van Wormerveer te ontdekken? Misschien wel met een tussenstop op de Zaanse Schans? Voor deze fietsroutes kun je ook prima Wormerveer aanhouden als start- en eindpunt!