Gezellig winkelen in de Zaanstreek

In de Zaanstreek kun je heerlijk winkelen! Je vindt er bekende winkels als Zara, Primark en Loods 5, maar ook bijzondere design en concept stores.

 

Afhankelijk van de shop experience die je zoekt, kies je voor het prijswinnende Stadshart Zaandam, de prachtig gelegen Zaanboulevard, de knusse winkelstraat in Krommenie of de woon- en designwinkels op en rond de Woonboulevard.

Centrum Zaandam 2012 Mike Bink 14

Stadshart Zaandam

De metamorfose van het centrum van Zaandam is één van de meest spraakmakende van de afgelopen jaren. De neo-Zaanse architectuur die hier haar stempel heeft gedrukt, is wereldberoemd en geeft zonder twijfel extra elan aan je dagje winkelen.

Zaanboulevaart

Zaanboulevard

Stap je hier een winkel uit dat kijk je uit op het mooiste stukje Zaan met prachtig erfgoed op de oevers. De winkels aan de Zaanboulevard presenteren zich onder de naam 'In de Zaanbocht'. Geen grote winkelketens maar veelal speciaalzaken met betrokken eigenaren.

Woonboulevaart

Woonboulevard

Voor een dagje woonwinkelen ga je naar Woonboulevard Zaandam. Dit stukje Zaandam geniet vooral bekendheid door het grootste filiaal van woon- en lifestylewinkel Loods 5, maar er zijn nog minstens 50 andere goede redenen voor een bezoek.

Noorderhoofdstraat Krommenie

Noorderhoofdstraat Krommenie

In het Zaanse Krommenie tref je nog een fijne dorpse sfeer met winkels die vaak een lange historie hebben. In winkelstraat de Noorderhoofdstraat staan bovendien ook nog mooie voorbeelden van Zaanse houtarchitectuur uit de 17e tot 19e eeuw.