Varen

Op nog geen half uurtje varen van Amsterdam meandert rivier de Zaan door het Zaanse landschap met een continue afwisseling van het heden en verleden. Laat je verrassen door leuke terrassen aan het water, schitterende natuur en het schutten door eeuwenoude sluisjes. De Zaanstreek vanaf het water is een verrassende en afwisselende belevenis!

 

Hieronder verzamelden we de vijf leukste 'varen'-tips, want de Zaanstreek laat zich het best ontdekken vanaf het water!

Windmill Cruise rondvaart varen - beeldbank Zaanse Schans

Heldentocht langs Zaanse molens

Vanaf de Zaanse Schans kun je op Windmill Cruise langs 'de helden' waaraan we onze Gouden Eeuw hebben te danken: de Zaanse molens. Een leuke manier om dit unieke stukje Hollandse geschiedenis vanaf het water beleven.

Ervaar de Zaanstreek magazine

Ervaar de Zaanstreek

Heerlijk het water op? Dat kan bij uitstek in de Zaanstreek. Dat wordt meteen duidelijk als je het nieuwe vaarmagazine ‘Ervaar de Zaanstreek’ met praktische informatie en leuke tips doorbladert. 

kayaking-850449 1920

Kanovaren door Wormer- en Jisperveld

De Zaanstreek is gezegend met prachtige natuur. Het water tussen de honderden weilandjes in het Wormer- en Jisperveld bieden een fantastisch netwerk van kanoroutes waar je geniet van dit grootste aaneengesloten veenweidegebied van West-Europa.

Varen Stootersplas Twiske - foto Twiske Haven

Erop uit met een fluisterboot

Tussen Amsterdam en Zaanstad ligt natuurpark Twiske met o.a. het heldere water van de Stootersplas. Bij het haventje kun je fluisterbootjes huren om met je gezin of vrienden te genieten van de natuur, een picknick op het water of een leuke speurtocht.

Suppen Twikse - foto Surf and Bike Twiske

Sup(pen) rond het Twiske

Stand Up Paddling is de nieuwste watersport trend. Heerlijk bij mooi weer en geweldig om te doen in Het Twiske en omgeving. Via velden, sloten en kanalen kun je eindeloos genieten en wil je echt afstanden maken dan peddel je naar Amsterdam en terug.