Bezoeken|Ontdek de Zaanstreek|Stadshart Zaandam|Grachtenfestival ontdekt de Zaan

Grachtenfestival ontdekt de Zaan

Half augustus bieden niet alleen de Amsterdamse grachten een podium aan jonge musici, het Grachtenfestival ontdekt tijdens deze 20e editie ook de Zaanstreek. In het weekend van 12 en 13 augustus wordt in Stadshart Zaandam jong en oud getrakteerd op klassieke muziek.

 

Voor de concerten wordt uiteraard ook in onze stad de gracht opgezocht. Muziekliefhebber moeten het eerste Grachtenfestival-weekend op de Gedempte Gracht zijn. De gracht die nu al enkele jaren de centrale eye catcher vormt van het spectaculair vernieuwde Zaanse stadshart. Toegang tot de concerten is gratis.

Steel Sheep Grachtenfestival

3 x 3 concerten op zaterdag
Langs de gracht, van Stationsplein tot muziekkoepel en water-inlaat, geven zaterdag 12 augustus drie ensembles elk drie concerten. Aanvang om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Je kunt dan genieten van het progressieve folk music trio Steel Sheep. Er is volksmuziek uit alle hoeken van de wereld van Ti-an-guis. En het Floor Polder Trio speelt een prachtige mix tussen Braziliaanse en Kaapverdische muziek, intiem swingend en melodieus.

Bremer Stadsmuzikanten Grachtenfestival

Bremer stadsmuzikanten voor de kids
De zondag start met twee optredens voor kinderen vanaf 4 jaar. Om 12.00 en 14.00 uur spelen de Bremer Stadsmuzikanten een muzikale voorstelling waarbij kinderen op speelse wijze in aanraking komen met klassieke muziek. Het verhaal gaat over een té oude Ezel, een dikke, luie Kat en een stressKip die het gehad hebben bij hun baasjes en weglopen van huis. Maar wat doe je als je in je eentje in de wereld staat? Gelukkig vinden de drie dieren elkaar. Ze besluiten samen muziek te maken in de grote stad! 

Kika Sprangers 1920x1280 Grachtenfestival

Slot met Kika Sprangers
Voor Zaanstad wordt het Grachtenfestival op zondag om 16.00 uur afgesloten met multitalent Kika Sprangers. Saxofonist, componist en bandleider van haar eigen Large Ensemble. Als winnaar van de Grachtenfestival Pitch op ons thema ‘In Stijl’ componeert zij speciaal voor het festival de suite ‘Nieuwe Beelding’, een vierdelig werk over kunststroming De Stijl. Een muziekstuk waarin de basiselementen van deze kunststroming zijn terug te horen. 

 

                                                                                        Foto's: Ronald Knapp