Bezoeken|Ontdek de Zaanstreek|Stadshart Zaandam

Stadshart Zaandam

Afgelopen jaren heeft het centrum van Zaandam een ware metamorfose ondergaan. Stadshart Zaandam is nu één van de paradepaardjes van de Zaanstreek: een bruisend centrum waar je een heerlijk winkelt, uitgaat, maar ook geniet van cultuur en historie.

 

Het stadhuis en hotel Inntel in hartje Zaandam zijn door hun typisch Zaanse bouwstijl bekende iconen geworden. Het Inntel, als ware een hoge opstapeling van Zaanse huisjes, gaat zelfs de hele wereld over via toeristen en architectuurliefhebbers.

 

Stadshart Zaandam biedt een unieke combinatie van winkelen en uitgaan met cultuur en historie. In het centrum kun je het Czaar Peterhuisje bezoeken. Eén van de oudste houten huizen van Nederland waar de Russische tsaar Peter de Grote ooit logeerde. En ook de voetsporen van de grote schilder Monet liggen hier in het centrum van Zaandam.

 

Hieronder onze tips voor als je Stadshart Zaandam bezoekt!

Opening Gracht4

Shoppen in het stadshart

Zaandam is dé stad voor de shopliefhebber! In het Zaanse stadshart wordt het steeds gezelliger om te winkelen. Al in 2015 deed het centrum mee in de finale 'Beste Binnenstad van middelgrote steden' en sindsdien is het alleen maar leuker geworden. 

Monet Atelier

Gratis MonetAtelier

In het MonetAtelier, in het luchthuis aan de Zaan dat de beroemde Franse schilder Monet zelf ooit schilderde, kun je Zaandam door de ogen van deze beroemde impressionist zien aan de hand van replica's van de 25 Zaanse schilderijen van zijn hand.

Czaar Peterhuis

Czaar Peterhuisje

Het Czaar Peterhuisje is een dependance van het Zaans Museum. Het is één van de oudste houten huisje van Nederland (1632) en bevat een schat aan herinneringen. En niet alleen aan het verblijf van de Russische tsaar Peter de Grote!