Ontdek het mysterieuze Hembrugterrein

Vlakbij Amsterdam, aan de andere kant van het Noordzeekanaal, ligt het mysterieuze Hembrugterrein. Ooit het streng beveiligde hart van de Stelling van Amsterdam, waar vuurwapens, artillerie en munitie voor onder meer het Nederlandse leger werd geproduceerd.

De tijd heeft het terrein inmiddels omgetoverd tot een mix van prachtig gerestaureerde gebouwen, desolate bouwvallen en ongerepte natuur.

In en tussen de maar liefst 50 monumenten, het 'explosievenbos', de bunkers en schietbanen vind je tientallen creatieve ondernemers, bijzondere horeca en verrassende evenementen. 

 

Kom ook het Hembrugterrein ontdekken. Je kunt het terrein bereiken per fiets, auto, boot of openbaar vervoer. Parkeren is gratis. Hieronder onze top 5 Hembrug-tips.

Artzaanstad voorheen Kunstcentrum - foto Ellen

ARTzaanstad

Voor kunst- en designliefhebbers is het een feest om de voormalige kardoeshulzendraaierij binnen te stappen. Naast een kunstverhuur is Artzaanstad een galerie voor hedendaagse kunstenaars met wisselende exposities en een originele design- en cadeaushop.

Bij BIND Hembrugterrein - foto Facebook

Altijd bijzonder bij BIND

Een van de transformatorhuisje op het terrein is omgetoverd tot een sfeervolle ontmoetingsplek. Een inspirerende omgeving voor kleinschalige projecten, lezingen, optredens of gewoon een slow koffie.

Lab-44 foto opening

Lab-44: voor makers en eters

Na een maandje proefdraaien is Lab-44 'voor makers en eters' officieel open voor publiek. In het voormalige laboratorium van de wapenfabriek vind je een restaurant met een terras dat uitkijkt op het water en unieke foodgerelateerde bedrijven.

Flinders Winkel_Zaandam.jpg

Design shoppen bij Flinders

Design liefhebber? In de Affuitenhal van de voormalige wapenfabriek zetelt sinds enkele jaren Flinders. Een winkel met meer dan 100 design labels in de collectie én een fijn lunchcafé.

Yada Yada Market

Hembrug Market bij YadaYada

Elke 2e en laatste zondag van de maand worden markt, foodcourt en live muziek bij Yada Yada aangevuld met de kraampjes van de Hembrug Market en is het extra gezellig in 'de Kathedraal'.