Ontdek het mysterieuze Hembrugterrein

Vlakbij Amsterdam, aan de andere kant van het Noordzeekanaal, ligt het mysterieuze Hembrugterrein. Ooit het streng beveiligde hart van de Stelling van Amsterdam, waar vuurwapens, artillerie en munitie voor onder meer het Nederlandse leger werd geproduceerd.

De tijd heeft het terrein inmiddels omgetoverd tot een mix van prachtig gerestaureerde gebouwen, desolate bouwvallen en ongerepte natuur.

In en tussen de maar liefst 50 monumenten, het 'explosievenbos', de bunkers en schietbanen vind je tientallen creatieve ondernemers, bijzondere horeca en verrassende evenementen. 

 

Kom ook het Hembrugterrein ontdekken. Je kunt het terrein bereiken per fiets, auto, boot of openbaar vervoer. Parkeren is gratis. Hieronder onze top 5 Hembrug-tips.

Lab-44 foto opening

Lab-44: voor makers en eters

Na een maandje proefdraaien is Lab-44 'voor makers en eters' officieel open voor publiek. In het voormalige laboratorium van de wapenfabriek vind je een restaurant met een terras dat uitkijkt op het water en unieke foodgerelateerde bedrijven.

Hembrug Museum Het Geheim van Holland - fotografie Jeanet

Het Geheim van Holland

Het nieuwe Hembrug Museum is gevestigd in twee transformatorhuisjes bij de entree. Dagelijks gratis te bezichtigen. Aan de hand van objecten, foto's, films en verhalen ontdek je alles over het terrein en de geschiedenis van de Artillerie Inrichting.

ARTzaanstad 2013

Artzaanstad

Voor kunst- en designliefhebbers is het een feest om de voormalige kardoeshulzendraaierij binnen te stappen. Naast een kunstverhuur is Artzaanstad een galerie voor hedendaagse kunstenaars met wisselende exposities en een originele design- en cadeaushop.