Ontdek het mysterieuze Hembrugterrein

Vlakbij Amsterdam, aan de andere kant van het Noordzeekanaal, ligt het mysterieuze Hembrugterrein. Ooit het streng beveiligde hart van de Stelling van Amsterdam, waar vuurwapens, artillerie en munitie voor onder meer het Nederlandse leger geproduceerd.

De tijd heeft het terrein inmiddels omgetoverd tot een mix van prachtig gerestaureerde gebouwen, desolate bouwvallen en ongerepte natuur.

In en tussen de maar liefst 50 monumenten, het 'explosievenbos', de bunkers en schietbanen vind je tientallen creatieve ondernemers, bijzondere horeca en verrassende evenementen. 

 

Kom ook het Hembrugterrein ontdekken. Je kunt het terrein bereiken per fiets, auto, boot of openbaar vervoer. Parkeren is gratis. Hieronder onze top 5 Hembrug-tips.

Artzaanstad preview - foto Ellen Klaus

Artzaanstad

Voor kunst- en designliefhebbers is het een feest om de voormalige kardoeshulzendraaierij binnen te stappen. Naast een kunstverhuur is Artzaanstad een galerie voor hedendaagse kunstenaars met wisselende exposities en een originele design- en cadeaushop.

Yada Yada Market

Hembrug Market bij YadaYada

Elke 2e en laatste zondag van de maand worden markt, foodcourt en live muziek bij Yada Yada aangevuld met de kraampjes van de Hembrug Market en is het extra gezellig in 'de Kathedraal'.

Streets of the World - foto Cuba Havanna AM 75 111208

Streets of the World

In één dag op wereldreis? Bezoek het Streets of the World Photo Museum op het Hembrugterrein. 195 foto's nemen je mee op de wereldreis die fotojournalist Jeroen Swolfs maakte om 'de andere kant' van alle hoofdsteden te laten zien.

HEMLAB_fotoFBHemlab.jpg

Jeugdlab HEMLAB

Experimenteren met chemie en natuurkunde? In het laboratorium van het HEMLAB op het Hembrugterrein kunnen kinderen tussen de 7 en 13 jaar elke zaterdagmiddag zelf proefjes doen met veiligheidsbril op en een labjas aan.

Lab-44 foto opening

Lab-44: voor makers en eters

Na een maandje proefdraaien is Lab-44 'voor makers en eters' officieel open voor publiek. In het voormalige laboratorium van de wapenfabriek vind je een restaurant met een terras dat uitkijkt op het water en unieke foodgerelateerde bedrijven.