Fietsen

Fietsen is een ideale manier om de diversiteit van de Zaantreek te ontdekken. Het groen en de industrie, de dorpen en de stad, de nieuwe en de oude architectuur. Allemaal met elkaar verbonden via de mooie rivier de Zaan.

 

De eerste twee (Erfgoed) fietsroutes kunnen zowel vanaf Amsterdam CS als vanaf station Zaandam worden gefietst. Op de fiets of e-bike, de Zaanstreek en Amsterdam zijn dichterbij dan ooit: slechts 15 kilometer fietsen! De routes tonen je twee kanten van onze streek waar we trots op zijn: ons industriële erfgoed en het Zaanse groen.

 

De andere twee routes hebben de Zaanse Schans als uitvalsbasis, zodat je een bezoek aan de schans uit kunt breiden met een ontdekkingstocht door de omgeving. 

2R4A2975.jpg

Industrieel rood (32 km)

Deze Erfgoedroute laat je de industriële monumenten van het westelijk havengebied en de vergeten wapenfabriek op het Zaanse Hembrugterrein ontdekken en maakt gebruik van de snelfiets-verbinding tussen Amsterdam en de Zaanstreek. 

Zaanse huisjes 01

Noordelijk groen (46 km)

Langs het kanaal, het groene Twiske, kleine buurtschappen, de Zaanse Schans en de Zaanse huisjes van de Westzijde. Deze route toont de charme van het Zaanse groen en brengt je snel weer terug dankzij de snelfiets-verbinding Zaanstad-Amsterdam.

dbf-20160828-9026.jpg

Hotspot Wormerveer (8km)

Bezoek je de Zaanse Schans en wil je verder kijken dan de schans groot is? Stap op de fiets en volg deze route langs oude woon- en industriepanden, mooie uitzichtpunten op de Zaan en de winkelstraat met zicht op een monumentale industriewand.

fietsen01.jpg

Om de noord (30 km)

Na een bezoek aan de Zaanse Schans nog energie over om de mooie omgeving te ontdekken? In deze route behalve Hotspot Wormerveer ook een oversteek met de trekpont, een traverse dwars door een industriegebouw en de lintdorpen Jisp en Wormer.