Bezoeken|Ontdek de Zaanstreek

Ontdek de Zaanstreek

Natuur én stad, erfgoed én verrassende, nieuwe initiatieven... in de Zaanstreek valt zoveel te ontdekken dat je haast niet weet waar te beginnen. Onder highlights daarom onze meest actuele tips en hieronder de vier Zaanse hotspots die je zeker niet mag missen!

dbf-20160820-8491.jpg

Zaanse Schans

Tussen de houten huisjes, werkplaatsen en molens op de Zaanse Schans waan je jezelf in de 18e en 19e eeuw. Hier kun je zien hoe een houtzaagmolen werkt, meekijken over de schouder van een weefster, de tinnegieterij bezoeken, genieten van een vaartocht of zelf chocolade maken. Samen met musea zoals het Zaans Museum en de Verkade Experience worden de verhalen over de Zaanse geschiedenis tot leven gebracht. 

dbF-20160925-0016.jpg

Hembrugterrein

Het mysterieuze Hembrugterrein is het ontdekken meer dan waard. In dit voormalige hart van de Stelling van Amsterdam werden onder andere wapens en munitie gemaakt. Nu vind je er een mix van prachtig gerestaureerde gebouwen, desolate bouwvallen en ongerepte natuur. In en tussen de tientallen monumenten tref je creatieve ondernemers, galleries, studio's, unieke horeca, bijzondere initiatieven en mooie festivals.

Inntel Hotel 01

Stadshart Zaandam

Stadshart Zaandam, wereldwijd bekend vanwege het iconische Zaanse huisjeshotel, heeft meer te bieden dan een dagje gezellig winkelen. Je kunt er naar de film, het theater of een concert en op het Dam-plein heb je de terrassen en restaurants voor het uitkiezen. Combineer het met een portie Zaanse historie: een bezoek aan het Czaar Peterhuisje (1632) of een stadsafari in het spoor van de schilder Monet.

dbf-20160828-8988.jpg

Zaanboulevard Wormerveer

De Zaanboulevard in Wormerveer ligt langs het mooiste stukje Zaan. Hier kun je winkelen bij echte kwaliteitszaken, een fijne wandeling maken, heerlijk op een terras zitten of genieten van bijzondere evenementen. Allemaal met majesteus uitzicht op de Zaanbocht waar de oude fabrieken en fraaie pakhuizen op de oevers ieder een eigen verhaal vertellen over het roemrijke verleden van de Zaanstreek.