Sfeervolle kerstactiviteiten

Je hoeft het land niet uit voor een gezellige kerstactiviteit. Beter nog: in eigen streek kun je terecht voor een leuke markt of bijzondere activiteit. Hieronder onze top 5.

Westzaanse Winter Fair

Westzaanse Winter Fair

Zaterdag 8 december wordt het centrum van Westzaan omgetoverd tot sprookjesachtig wintertafereel met de Westzaanse Winter Fair. Omgeven door vuurkorven en lichtjes vind je er tal van activiteiten, kramen en foodtrucks. 

Dickens markt kerst Krommenie fotografie Laurens Kelatow

Dickens Kersmarkt

Zondag 16 december waan je jezelf in Krommenie terug in de tijd op de Dickens Kerstmarkt. Alles wat te koop is op deze markt heeft te maken met kerst en Dickens. Een gezellig uitje om in kerstsfeer te komen. 

kerst-in-de-heemtuin-foto-Wim-Giebel-617x410

Heemtuin in kerstsfeer

Kerststukjes maken of in de levende kerststal luisteren naar verhalen en liedjes zingen. Warme chocolademelk drinken of kerstspulletjes kopen bij de kraampjes. Zaterdag 15 december is de Heemtuin in Zaandam helemaal in kerstsfeer. 

Lichtjeswandeling

Lichtjeswandeling Krommeniedijk

Elk jaar bijzonder is de wintereditie van de lichtjeswandeling in Krommeniedijk. Zaterdag 22 december is het weer zover. Een leuke familie-activiteit met langs de route allerlei stops, waar je een hapje of drankje kunt krijgen en wat kunt horen en/of zien. 

Notenkraker 20 jaar Zaantheater

De Notenkraker

Zaanstad heeft een prachtig, prijswinnend theater dat deze kerstperiode haar 20-jarig bestaan viert met een klassieker: De Notenkraker. De perfecte familievoorstelling voor de donkere dagen voor kerst.