Bezoeken|Highlights|Herfstwandelingen

Herfstwandelingen

Het is misschien geen weer meer voor urenlang wandelen, maar een uurtje herfstzon meepakken voor je een gezellig café induikt kan nog prima. In de Zaanstreek hebben wij daar de uitgelezen (stads)wandelingen voor. Ze leiden je langs prachtig erfgoed, verrassende doorkijkjes en locaties waar prachtige verhalen aan hangen.

 

Onze top 3 gevolgd door een horeca-tip voor erna:

Gortpellerij Zwaardemaker

Industrieel Erfgoed Zaandam

Een route van 5 km die voornamelijk langs de Zaan loopt. Tussen de kapitale villa's en dwarsstraten vol arbeiderswoningen ook doorkijkjes naar de Zaan en oude fabrieken die een herbestemming kregen.

De Verskade

Horeca-tip: De Verskade

Kies je De Chocoladefabriek als startpunt dan kun je aan het eind van de route De Verskade induiken. Behalve boodschappen doen bij de versspecialisten kun je hier overdag namelijk ook heerlijk koffie leuten, lunchen en borrelen.

Gortershoek Domineestuin

Gortershoek en Domineetuin

Een wandeling van 3,5 km door beschermde dorpsgezicht Gortershoek in historisch Zaandijk vol koopmanshuizen uit de 17e en 18e eeuw en de houten Zaanse huisjes in de Domineestuin.

Hoop Restaurant

Horeca-tip: Brouwerij Hoop

Naast de gerenoveerde Zaandijker kerk (ook een bezoek waard!) is enige tijd terug brouwerij HOOP neergestreken. Naast ambachtelijke bierbrouwerij vind je er een proeflokaal, restaurant, delicatessenwinkel en een bar met maar liefst zestien bieren op tap.

GEZ_Lassie_013.jpg

Zaanzicht in Wormerveer

Deze flinke wandeling (6,5 km) kun je naar wens inkorten, maar dan mis je wel iets. Je wandelt o.a. langs de Zaanbocht met uitzicht op prachtige pakhuizen en iconische fabrieken, bijzondere woonhofjes en door het Wilheminapark.

De herinnering Wormerveer twitter

Horeca-tip: De Herinnering

Na de wandeling is het heerlijk bijkomen in eetcafé De Herinnering. De gelegenheid in dit 17e eeuwse pand in de Zaanbocht draagt dezelfde naam als het oude pakhuis aan de overkant van de Zaan, die samen met 'Het Geloof' tot fabriekscomplex 'De Liefde' behoorde.