Welkom in de Zaanstreek

De Zaanstreek biedt een unieke mengeling van natuur, stad, erfgoed en innovatie langs de oevers van rivier de Zaan, net boven Amsterdam. Hier kun je jezelf terug wanen in het oude Holland én je vergapen aan wereldberoemde architectuur. Hier kun je shoppen in het stadshart én varen, fietsen of wandelen door uniek veenweidegebied. Hier kun je feesten op hippe festivals én in de voetsporen van de schilder Monet treden. Welkom in de Zaanstreek!

dbf-20160605-4808.jpg

Zaanse Kinderboekenmarkt

Zondag 24 juni kun je experimenteren en genieten tussen de molens en groene huisjes op de Zaanse Schans. De Kinderboekenmarkt duikt in de wereld van techniek deze 15e editie. Op meer dan 40 plekken is er iets te doen en/of te beleven! 

_MG_3402.jpg

Foodfestival aan de Zaan

Vrijdag 6 juli viert de Zaanstreek weer haar liefde voor food met Foodfestival aan de Zaan. De 5e editie van de foodfeest tovert de Zaanweg in Wormerveer weer even om tot groot openluchtrestaurant langs het mooiste stukje Zaan. 

Streets of the World - foto Cuba Havanna AM 75 111208

Streets of the World

Door een doolhof van buitenlandse straten, pleinen en markten dwalen in een voormalig magazijn van defensie? Tot en met september opent het Streets of the World Photo Museum haar deuren voor het publiek. 

Zaanstore na opening - dirk brand Fotografie

Nieuwe VVV-winkel Zaanstore

Je kunt elke dag terecht in de nieuwe Zaanstore in hartje Zaandam voor informatie en inspiratie. In dit moderne VVV-punt spelen de geuren, kleuren, smaken en iconen van de Zaanstreek een hoofdrol.

zaanseschans02.jpg

'Old Holland' op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een van de topattracties van ons land. Tussen de molens, werkplaatsen en Zaanse huisjes herleef je het Holland van eeuwen terug en ontdek je de rijke geschiedenis van de Zaanstreek.