Welkom in de Zaanstreek

De Zaanstreek biedt een unieke mengeling van natuur, stad, erfgoed en innovatie langs de oevers van rivier de Zaan, net boven Amsterdam. Hier kun je jezelf terug wanen in het oude Holland én je vergapen aan wereldberoemde architectuur. Hier kun je shoppen in het stadshart én varen, fietsen of wandelen door uniek veenweidegebied. Hier kun je feesten op hippe festivals én in de voetsporen van de schilder Monet treden. Welkom in de Zaanstreek!

Zaans Social vierkant Chocolade Zaansmaken

Smullen van de Zaanstreek

Cacaomaand oktober is een smaakvol moment om de Zaanstreek (verder) te ontdekken. Op Zaansmaken.nl verzamelden we tal van lekkere activiteiten. Vaak rond het thema chocola en cacao en met speciale aandacht voor kinderen in de herfsvakantie.

Zaansafari boot - fotografie Ruben Timman

Zaanse Fabrieksdag

Tijdens de Zaanse Fabrieksdag, zondag 28 oktober, openen voormalige fabrieken voor één dag hun deuren en kun je in combinatie met theater, dans, muziek en vaartochten het rijke Zaanse verleden ervaren. 

Kind Herfst Pixabay

Herfstvakantie: leuke tip voor elke dag

Vervelen in de herfstvakantie? Echt niet! Naast de lekkere Zaansmaken activiteiten rond cacao en chocolade is er nog veel meer te doen. Met onze tips heb je elke dag iets leuks op het programma!

Logo industrie cultuur diap

Week van de Industriecultuur

De Week van de Industriecultuur, van 20 tot en met 28 oktober, zet de industrie in het Noordzeekanaal-gebied in de schijnwerpers. Ga mee over het Hembrugterrein, bezoek Forbo, Albert Heijn of Afvalzorg of doe proefjes met staal.

Monet schetste Czaar Peterhuisje!

Monet Vaar-arrangement

Kijken, varen en beleven à la Claude Monet? Elke zondag kun je het Monet Vaararrangement boeken. De Zaanstreek door de ogen van Claude Monet zien in het MonetAtelier en het Zaans Musuem… inclusief de live ervaring vanaf de Zaan.

zaanseschans02.jpg

'Old Holland' op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een van de topattracties van ons land. Tussen de molens, werkplaatsen en Zaanse huisjes herleef je het Holland van eeuwen terug en ontdek je de rijke geschiedenis van de Zaanstreek. Meer...