Welkom in de Zaanstreek

De Zaanstreek biedt een unieke mengeling van natuur, stad, erfgoed en innovatie langs de oevers van rivier de Zaan, net boven Amsterdam. Hier kun je jezelf terug wanen in het oude Holland én je vergapen aan wereldberoemde architectuur. Hier kun je shoppen in het stadshart én varen, fietsen of wandelen door uniek veenweidegebied. Hier kun je feesten op hippe festivals én in de voetsporen van de schilder Monet treden. Welkom in de Zaanstreek!

tea-lights-1742638 1280 - Pixabay

De leukste kerstmarkten

Het land in of uit voor een gezellige kerstmarkt? Helemaal niet nodig. In onze eigen streek heb je komende weekenden genoeg gezellige markten of bijzondere activiteiten om in feeststemming te komen. 

GEZ_Lassie_013.jpg

Korte (stads)wandelingen

Wat frisse lucht en cultuur snuiven? Daar hebben we uitgelezen (stads)wandelingen voor in de Zaanstreek. Ze leiden je langs prachtig erfgoed, verrassende doorkijkjes en bijzondere locaties. 

Streets of the World - foto Cuba Havanna AM 75 111208

Streets of the World

Op het Hembrugterrein kun je 'op wereldreis' bij fotomuseum Streets of the World. Een uniek fotoproject van fotojournalist Jeroen Swolfs die je meeneemt de hele wereld over. 

zaanseschans02.jpg

'Old Holland' op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een van de topattracties van ons land. Tussen de molens, werkplaatsen en Zaanse huisjes herleef je het Holland van eeuwen terug en ontdek je de rijke geschiedenis van de Zaanstreek.