Welkom in de Zaanstreek

De Zaanstreek biedt een unieke mengeling van natuur, stad, erfgoed en innovatie langs de oevers van rivier de Zaan, net boven Amsterdam. Hier kun je jezelf terug wanen in het oude Holland én je vergapen aan wereldberoemde architectuur. Hier kun je shoppen in het stadshart én varen, fietsen of wandelen door uniek veenweidegebied. Hier kun je feesten op hippe festivals én in de voetsporen van de schilder Monet treden. Welkom in de Zaanstreek!

Koninginnedag Volkspark - foto Mark Westervoort

Koningsdag

Op Koningsdag en -nacht maakt het Zaans groen even plaats voor oranje. In bijna alle Zaanse wijken en dorpen is het feest met vrijmarkten, kinderactiviteiten en vooral heel veel muziek! UITagenda overzicht.

Streets of the World - foto Cuba Havanna AM 75 111208

Streets of the World

Door een doolhof van buitenlandse straten, pleinen en markten dwalen in een voormalig magazijn van defensie? Het Streets of the World Photo Museum opent 13 april weer haar deuren voor het publiek. 

Zaanstore na opening - dirk brand Fotografie

Nieuwe VVV-winkel Zaanstore

Vanaf vrijdag 9 maart kun je elke dag terecht in de nieuwe Zaanstore in hartje Zaandam voor informatie en inspiratie. In dit moderne VVV-punt spelen de geuren, kleuren, smaken en iconen van de Zaanstreek een hoofdrol.

Wandelen - wandelkaart

Gratis kaart: wandelen langs de Zaan

Bezoekers kunnen dit voorjaar gratis een kaart met de 10 mooiste wandelroutes in de Zaanstreek ophalen bij de nieuwe Zaanstore in hartje Zaandam. Geniet van de eerste lentezon en ontdek onze streek in al zijn facetten.  

zaanseschans02.jpg

'Old Holland' op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een van de topattracties van ons land. Tussen de molens, werkplaatsen en Zaanse huisjes herleef je het Holland van eeuwen terug en ontdek je de rijke geschiedenis van de Zaanstreek.