Welkom in de Zaanstreek

De Zaanstreek biedt een unieke mengeling van natuur, stad, erfgoed en innovatie langs de oevers van rivier de Zaan, net boven Amsterdam. Hier kun je jezelf terug wanen in het oude Holland én je vergapen aan wereldberoemde architectuur. Hier kun je shoppen in het stadshart én varen, fietsen of wandelen door uniek veenweidegebied. Hier kun je feesten op hippe festivals én in de voetsporen van de schilder Monet treden. Welkom in de Zaanstreek!

pathe oscarmaand

Februari Filmmaand

Fervent filmliefhebber? Dan zit je goed in de Zaanstreek. Zeker in filmmaand februari. Met de IDFA achter de rug en in aanloop naar hét moment van de filmwereld: de uitreking van de oscars! 

GEZ_Lassie_013.jpg

Korte (stads)wandelingen

Wat frisse lucht en cultuur snuiven? Daar hebben we uitgelezen (stads)wandelingen voor in de Zaanstreek. Ze leiden je langs prachtig erfgoed, verrassende doorkijkjes en bijzondere locaties. 

Zaans Museum 05

JeugdUniversiteit in Zaans Museum

Meer leren over typisch Zaanse onderwerpen als rijst, chocolade, walvissen en Verkade-plaatjes? Schuif komende maanden in het Zaans Museum aan bij de kindercolleges van de MuseumJeugdUniversiteit. 

zaanseschans02.jpg

'Old Holland' op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een van de topattracties van ons land. Tussen de molens, werkplaatsen en Zaanse huisjes herleef je het Holland van eeuwen terug en ontdek je de rijke geschiedenis van de Zaanstreek.