Zaans Museum en Verkade Paviljoen

Schansend 7
1509 AW Zaandam
Telefoon: 075 681 0000
Fax: 075 617 6980
E-mail: info@zaanseschans-museum.nl
Website: www.verkadepaviljoen.nl
www.zaansmuseum.nl
www.facebook.com/zaansmuseum
In het Zaans Museum wordt de welvaart van de Zaanstreek getoond aan de hand van een prachtige verzameling met als hoogtepunt de Verkade collectie.

Industrie

De bron van de Zaanse welvaart was haar industrie. In de 17e eeuw was de streek één van de belangrijkste industriegebieden van West-Europa. Deze positie wist de Zaanstreek tot in de 20e eeuw te behouden. Het Zaans Museum is trots de collecties van dit Zaans industrieel erfgoed te bezitten. Historische films brengen de industriële geschiedenis nog eens extra tot leven.

Verkade Paviljoen

In maart 2009 opende het Zaans Museum een compleet nieuwe vleugel: het Verkade Paviljoen. Het paviljoen maakt deel uit van de vaste presentatie van het Zaans Museum. Sinds de opening in 2009 is het Verkade Paviljoen de attractie van het Zaans Museum en de Zaanse Schans.

Czaar Peterhuisje

Het Czaar Peterhuisje in Zaandam is een dependance van het Zaans Museum. Het is één van de oudste houten huisjes van Nederland. Het werd in 1632 als arbeidershuisje gebouwd van oud scheepshout. In dit huisje logeerde de Russische tsaar Peter de Grote toen hij in 1697 het vak van scheepstimmerman kwam leren. Dit wereldberoemde monumentale huisje herbergt een schat aan herinneringen.

Zakelijk
In het Zaans Museum & Verkade Paviljoen is het mogelijk om grote of kleine bijeenkomsten op maat te organiseren. De vergaderarrangementen zijn uit te breiden met verschillende onderdelen, zoals een lunch, rondleiding, boottochtje, ontbijt, afsluitende borrel of een diner in restaurant De Hoop Op d’Swarte Walvis.

Openingstijden

Elke dag van 10:00 tot 17:00 uur
Deel op: