De Zaanse UITMarkt

Wanneer: zaterdag 2 september 2017
Waar: Toekomst Cultuurcluster
Stadhuisplein
1506 MZ Zaandam
Of je nu van klassiek of modern houdt, jong of oud bent. Tijdens de Zaanse UITmarkt is er voor ieder wat wils: theater, klassieke muziek, jazz, blues, rock, dans, talloze workshops én: de entree is gratis!

De UITmarkt is het feestelijke startschot voor het Zaanse culturele seizoen. Tegenover het stadhuisplein (op de toekomstige plek van het Cultuurhuis) komen alle lokale cultuuraanbieders deze dag samen om je een voorproefje te geven van het nieuwe seizoen. Wat dacht je van een spectaculair optreden van De Kift, Hollandse meezingers door Glenn de Koning en natuurlijk worden ook de kleintjes niet vergeten! Zo komt Pathés 'Charlie' langs, kun je proefjes doen bij het Hemlab op locatie of een molentje maken bij het Molenmuseum. Dit is slechts een kleine greep uit het enorme aanbod.

Toplocatie
Voor de UITmarkt hebben we de best denkbare locatie gevonden in Zaanstad gevonden: direct naast het centraal station van Zaandam! Bij de ingang van het station – voor het stadhuis – kijk je zo op het festivalĀ­terrein. De schutting tegenover het stadhuis wordt hier verlaagd tot een geweldig bordes met zicht op het hele terrein en het grote podium. Vanaf het 'bordes' kun je ook direct met de trap naar beneden. En voor de durfals: we proberen een tokkelbaan voor elkaar te krijgen! Ben je ooit eerder zo op een festival terecht geĀ­komen? En de toegang is gratis dus je komt niet uit bij de kassa, maar op het midden van het terrein. Bij mooi weer misschien wel in een bak met water....

Bereikbaarheid
Tip: als je niet met het openbaar vervoer komt, kom dan met de fiets. Op slechts 50 meter afstand van het terrein vind je één van de grootste fietsparkeergarages van Zaanstad. Kom je met de auto dan kun je terecht in het naastgelegen Qpark Hermitage (let op: het is op zaterdag gauw vol).

Vrijwilligers gezocht
Draag jij de Zaanse cultuur een warm hart toe en wil je helpen de UITmarkt tot een groot succes te maken? Meld je dan aan als vrijwilliger. Gedurende de dag (12.00 tot 23.00 uur) zoeken we hulp! Denk aan bezoekers wegwijs maken en informeren op het terrein, publiekswervers en hulp bij werkzaamheden op het terrein zelf door de dag heen. Meld je aan via uitdezaanstreek.nl of maak gebruik van het aanmeldformulier.

Aanvangstijden

Deel op:

Meer Evenementen

Forten vol verhalen
zondag 27 augustus 2017
Stadshart Fashion Event
zaterdag 2 september 2017
Open Monumentenweekend
zaterdag 9 september 2017
Hembrug Happening 2017
zondag 10 september 2017
Open Monumentenweekend
zondag 10 september 2017

Overig komende 12 maanden

ACTIVITEITEN Markt Krommenie
vanaf woensdag 13 mei 2015
ACTIVITEITEN Markt Wormerveer
vanaf woensdag 13 mei 2015
ACTIVITEITEN Markt Zaandam
vanaf woensdag 13 mei 2015
ACTIVITEITEN Vrijdagmiddagborrel bij Brouwerij Hoop
vrijdag 6 januari t/m vrijdag 29 december 2017
EXPOSITIES Voor het oog van de camera; Tijdloos
donderdag 1 juni t/m zondag 17 september 2017