Welkom in de Zaanstreek

De Zaanstreek biedt een unieke mengeling van erfgoed, innovatie, natuur en stad langs de oevers van rivier de Zaan, net boven Amsterdam. Hier kun je jezelf terugwanen in het oude Holland én je vergapen aan wereldberoemde architectuur. Hier kom je shoppen in het stadshart én varen, fietsen of wandelen door uniek veenweidegebied. Hier kun je feesten op hippe festivals én in de voetsporen van de schilder Monet treden. Welkom in de Zaanstreek!

Lab-44 Instagram

Lab-44: voor makers en eters

Op het mysterieuze Hembrugterrein is Lab-44 'voor makers en eters' geopend. In het gerestaureerde laboratorium van de voormalige wapenfabriek hier vind je een restaurant met een terras dat uitkijkt op het water en unieke foodgerelateerde bedrijven.

Logo Dockyard

Dockyard Warehouse Festival 2017

In het weekend van 6 en 7 mei is het Hembrugterrein decor voor het Dockyard Warehouse Festival 2017. Een non-stop muziekmarathon vol rauwe elektronische muziek, die perfect past bij het rauwe van de industriële panden op dit Zaanse terrein.

Wandelen - wandelkaart

De tien mooiste wandelroutes

Van ommetje langs industrieel erfgoed tot flinke wandeling door bijzonder veenweidegebied: wandelen door de Zaanstreek is een belevenis! Wij selecteerden de 10 mooiste routes (volgens streekkenners).

zaanseschans02.jpg

'Old Holland' op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een van de topattracties van ons land. Tussen de molens, werkplaatsen en Zaanse huisjes herleef je het Holland van eeuwen terug en ontdek je de rijke geschiedenis van de Zaanstreek.

ClaudeMonet

Ga mee op Monetsafari!

Zaandam door de ogen van de impressionistische schilder Claude Monet zien? Elke zondag kun je met een gids van stichting Monet in Zaandam mee op Monetsafari door het Zaanse stadshart om te ontdekken wat Monet inspireerde.