Welkom in de Zaanstreek

Aan de Zaan gebeurt het. Betaalbaar wonen met veel ruimte, winkelen in het schitterend vernieuwde centrum van Zaandam of bij Loods 5 en straks IKEA. Of u nu wilt picknicken in de polder, dineren in industrieel erfgoed, dansen in North Sea Venue, een terrasje pakken op de Dam of aan het water van de Zaan. De Zaanstreek is een bezoek meer dan waard!

Waterkant 5 Zaanslag

Spectaculaire Slag om de Zaan

Het evenementenseizoen start zaterdag 15 april officieus met het spektakel Slag om de Zaan. Een spectaculaire sloepenrace over ruim 16 kilometers Zaan. Een feest voor roeiers en toeschouwers. Al was het maar om het prachtige erfgoed op de oevers. 

Monet schetste Czaar Peterhuisje!

Ga mee op Monetsafari

Zaandam door de ogen van impressionist Claude Monet zien? Ga met een gids mee op Monetsafari door het Zaanse stadshart en ontdek wat de schilder inspireerde. Eventueel in combinatie met een tochtje per Zaanboot vanaf Amsterdam CS.

Zaanhopper

Waterrecreatie

Wuivende rietkragen, eeuwenoude sluisjes, Industrieel Erfgoed, Zaanse houtbouw, het waterrijke veenweidegebied, picknicken, zwemmen, dineren, terassen en overnachten aan het water, jachthavens, veerdiensten en bootverhuur De Zaanstreek is water!

Opening Gracht3

Nieuws en tips

In de Zaanstreek zijn enorm veel leuke dingen te doen. Benieuwd wat er de komende tijd allemaal te beleven valt? Neem een kijkje in ons overzicht van nieuws en tips. 

116.jpg

Eten & drinken

Aan de Zaan zijn de de lekkerste gerechten en dranken te vinden; van eenvoudig tot chique en van trendy tot authentiek. De Zaanse horeca laat zich van zijn beste kant zien tijdens de culinaire evenementen. Lees meer over eten en drinken aan de Zaan.

inntel01.jpg

Overnachten

De mooiste B&B's in historisch erfgoed. Wakker worden aan het water of slapen in het gekke nieuwe Inntel hotel. Heerlijk slapen aan de Zaan; echt de leukste plek om uitgerust wakker te worden. Lees meer over overnachten in de Zaanstreek.

Centrum Zaandam 2012 Mike Bink 14.jpg

Winkelen

Prima shoppen in het vernieuwde centrum van Zaandam met winkelcentrum Hermitage, de Pathé bioscoop en vele terrasjes. Of bezoek de woonboulevard met Loods 5 en verschillende outlets. Lees meer over de winkels aan de Zaan.

zaanseschans02.jpg

Zaanse Schans

De Zaanse Schans is dé grote publiekstrekker van de Zaanstreek, waar oude tijden herleven. Tevens is dit het mooiste beginpunt voor een verassende reis door de geschiedenis van de Zaanstreek. Lees meer over wat de Schans te bieden heeft.