Waan je even terug in de tijd

De Zaanse Schans is een woon-werkgebied waarin de 18e en 19e eeuw herleven. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur van vers brood, of kijk even binnen bij het pakhuis waar klompen gemaakt worden. De kaasmakerij, tinnegieterij en de diverse molens mag u ook zeker niet missen. De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Maak een fiets- of vaartocht, snuffel rond in de winkeltjes of kom smullen in het pannenkoekenrestaurant. Een dagje uit op de Zaanse Schans in Noord-Holland is leuk én leerzaam.


Kijk op De Zaanse Schans voor algemene informatie.

Algemeen_14.jpg

Wandel de Erfgoedroute

De Ergoedroute is één van de '10 mooiste wandelroutes van de Zaanstreek'. Je start op toeristische topattractie Zaanse Schans en loopt van de drukte naar de rust. Bekijk route

Het Wevershuis - de Zaanse Schans

Het Wevershuis

Hollands doek was wereldberoemd en tot ver in de 19e eeuw kwam meer dan 80% van het Nederlandse zeildoek van de thuiswevers in de Zaanstreek. Bezoek Het Wevershuis op de Zaanse Schans of lees meer over de geschiedenis van het Zaanse zeildoek.

Algemeen_07.jpg

Molens

Zonder molens geen Gouden Eeuw. In de hoogtijdagen draaiden er honderden in de Zaanstreek. Op de Zaanse Schans maken molens nog altijd deel uit van het landschap en kun je diverse soorten molens bezoeken.