De boot naar Hembrug

Zaanveer

De leukste manier om de Zaanstreek te ontdekken is vanaf het water. Vanaf steiger 14 achter Amsterdam CS gaat het Zaanveer richting de Zaanse Schans en de eerste halte is het Hembrugterrein! 

zaanveer.nl
 

Voormalig hart van de Stelling van Amsterdam

Het Hembrugterrein is één van de pareltjes van de Zaanstreek. Het terrein was ooit het streng beveiligde hart van de Stelling van Amsterdam. Hier werden vuurwapens, artillerie en munitie voor onder meer het Nederlandse leger geproduceerd.

De tijd heeft het terrein inmiddels omgetoverd tot een mix van prachtig gerestaureerde gebouwen, desolate bouwvallen en ongerepte natuur.

Op het Hembrugterrein vind je maar liefst 50 monumenten, een 'explosievenbos', bunkers, schietbanen, maar ook tientallen heel diverse ondernemers: kunstenaars, modeontwerpers, meubelmakers, designers en innovators.

 

Een bezoek aan het Hembrugterrein is de moeite meer dan waard. Je kunt het terrein bereiken per fiets, auto, boot of openbaar vervoer. Parkeren is gratis, de Zaanboot (vanuit Amsterdam of Zaanstad) heeft hier een stop en er rijdt vrijdag tot en met zondag een Tuk Tuk-service tussen De Dam, station Zaandam en Hembrug. Hieronder enkele tips.

Zoom event Streets of the World 1 en 2 juli Slobodan Trkulja

Concert neemt je mee naar Servië

In het weekend van 1 en 2 juli zoomt het Streets of the World Photo Museum voor het eerst in op één van de fotolocaties. Slobodan Trkulja, de Mozart van de Balkan, neemt je met zijn muziek mee naar het prachtige Servië. 

Streets of the World - foto Cuba Havanna AM 75 111208

Streets of the World

Van 16 juni tot en met oktober 2017 kun je het Streets of the World Photo Museum bezoeken. 195 foto's nemen je mee op de wereldreis die fotojournalist Jeroen Swolfs maakte om 'de andere kant' van alle hoofdsteden te laten zien.

Hembrug Buiten Bios foto FB 2.jpg

Hembrug Buiten Bios

Film kijken tussen de monumentale panden op het Hembrugterrein? In de Hembrug Buiten Bios kan het! Zet zaterdag 15 juli en 23 september vast in je agenda!

Lab-44 foto opening

Lab-44: voor makers en eters

Na een maandje proefdraaien is Lab-44 'voor makers en eters' officieel open voor publiek. In het voormalige laboratorium van de wapenfabriek vind je een restaurant met een terras dat uitkijkt op het water en unieke foodgerelateerde bedrijven.

Yada Yada Market

Yada Yada Market

Deze internationale foodcourt Yada Yada combineert food met shoppen en entertainment in de spraakmakende 'Kathedraal'. Elke vrijdag tot en met zondag in deze voormalige wapen- en munitiefabriek terecht.