Bezoeken|Kunst & cultuur

Erfgoedprijs voor Monet in Zaandam

monetlogo

De impressionist Claude Monet onthulde in 1871 al de schilderrijke kant van de Zaantreek. De Stichting Monet in Zaandam werpt hier een nieuw licht op en wint daarmee de Zaans Erfgoedprijs 2013.

Ontdek ook deze schilderrijke kant van Zaanstad! Loop de Monet-route door Zaandam via de stoeptegels met QR-code of samen met een gids. 

Op de site van Stichting Monet in Zaandam vind je meer informatie.

Czaar Peterhuisje: een stukje Russische geschiedenis

Czaar Peterhuis

Wacht je op het Ruslandjaar in 2013 of bezoek je - net als de bekendste Nederlandse astronaut André Kuipers - nu al het Czaar Peter huisje in Zaandam.

Meer...
 

Erfgoed als decor voor kunst & cultuur

Het industriële erfgoed van onze streek is zelf het bezoeken waard, maar vormt tevens het decor voor veel kunst en cultuur. Van het Zaans Museum en het Czaar Peterhuisje tot Zaantheater en Filmhuis. Van de Monet tuin, tot festivals en ateliersroutes. Dubbel genieten dus.

midzomerzaan
schilderij an Groenhart
koeien-oke koelemeijer

Theater & podia

(3 resultaten)
Sorteer op:
Podium de Flux A Podium de Flux
Plaats: Zaandam
Podium DE FLUX is het (pop)cultuur- en dance podium van de Zaanstreek!  Lees meer >>
Northsea Venue B Northsea Venue
Plaats: Zaandam
De historisch industrieële sfeer van de oude fabriekshal en de schitterende ligging aan het Noordzeekanaal geven de Hemkade die bijzondere atmosfeer.  Lees meer >>
Het Zaantheater C Het Zaantheater
Plaats: Zaandam
Het Zaantheater, gelegen op een mooie locatie direct aan de Zaan, biedt een zeer gevarieerd programma. Van cabaret tot musical, van opera tot popmuziek of jazz, het is er allemaal te zien…  Lees meer >>