Bezoeken|Kinderactiviteiten

Kinderactiviteiten

Uit met kinderen in De Zaanstreek! Het meest complete overzicht van kinderactiviteiten in De Zaanstreek vind je hier!

Ballorig Zaandam

Ballorig

Overdekt spelen, springen, klimmen, klauteren, kruipen en glijden. Slecht weer buiten? Kom dan lekker binnen spelen bij de overdekte speeltuinen van Ballorig. Vanaf 1996 is Ballorig het eerste en leukste indoor speelparadijs van Nederland en Duitsland! Kinderen van 0 t/m 12 jaar kunnen in 35 vestigingen in Nederland en 3 vestigingen in Duitsland terecht voor het allerleukste dagje uit. Omdat Ballorig speciaal voor kinderen is, betalen ouders en begeleiders geen entree. Bovendien is Ballorig ideaal voor kinderfeestjes! Ga naar de website van Ballorig.

Speelparadijs De Wadden

Speelparadijs De Wadden

Bij elk speelparadijs kunnen de kinderen klimmen, klauteren, springen en rennen. Bij De Wadden gaan hebben ze een extra dimensie toegevoegd; spelenderwijs methodisch motorische vorming. Kinderen kunnen hier springen en klimmen op de vulkaan, vallen door de elastieken powertoren, springen op de trampoline, glijden van de lange glijbaan of van de freefall én uniek voor de wijde omtrek: lasergamen!

Ga naar de website van Speelparadijs De Wadden.

Darteldome Zaandam

Darteldome

Darteldome staat voor indoor-speelplezier voor de spelende jeugd. Met haar 2.500 m2 in Zaandam mag zij zich tot de grotere van Europa noemen. Een soft-speelstructuur waarin en waarop gesprongen, geklauterd en gegleden kan worden. Trampolines op hoogte zorgen voor de nodige uitdaging voor de stoere jongens en meiden terwijl de toekomstige coureurs een parcourtje rijden op de elektrische autootjes.

Ga naar de website van Darteldome Zaandam.

 

Yada Yada

Yada Yada Market

Yada Yada is gesitueerd in de oude munitiefabriek op het Hembrugterrein in Zaandam. De markt is ruim opgezet met aan weerszijde verschillende food outlets zoals de Rough Kitchen van Marcus Polman en Jord Althuizen. Naast tal van food outlets is er een speciale kids-plaza, met o.a. een klimmuur, een volleybalveld en verschillende speeltoestellen.Ga naar de website van Yada Yada Market.

Stadsboerderij Darwinpark

Stadsboerderij Darwinpark

Maak kennis met dier en natuur bij Stadsboerderij Darwinpark. In 1967 schonk Albert Heijn deze grootste kinderboerderij in Nederland aan de Zaanse jeugd. Kinderen kunnen hier gezellig knuffelen met allerlei verschillende soorten dieren.

Ga naar de website van Stadsboerderij Darwinpark.

De Bonte Belevenis

De Bonte Belevenis

De Bonte Belevenis is een prachtige locatie waar kinderen op een leuke manier vertrouwd kunnen raken met boerderijdieren. De mama's en de papa's kunnen ondertussen genieten van allerlei lekkers in het Theehuis!

Ga naar de website van De Bonte Belevenis.

Kinderboerderij Rooswijk

Kinderboerderij Rooswijk

Kom dieren bekijken en knuffelen op de kinderboerderij! Kinderboerderij Rooswijk in Zaandijk bestaat al meer dan 25 jaar en biedt nog veel meer. Zo verhuurt de boerderij witte duiven voor een trouwerij. Daarnaast is het mogelijk om een konijn te adopteren. Lekker spelen en genieten van dieren doe je op Kinderboerderij Rooswijk.

Ga naar de website van Kinderboerderij Rooswijk.

Kinderboerderij De Veldmuis

Kinderboerderij De Veldmuis

De Veldmuis is een van de twee kinderboerderijen in Zaandam, prachtig gelegen naast de 18e eeuwse houtzaagmolen 'De Held Jozua', midden in de wijk Westerwatering aan de westelijke rand van de stad.

Ga naar de website van Kinderboerderij De Veldmuis.

Natuurmuseum E. Heimans

Natuurmuseum E. Heimans

Het natuurmuseum E. Heimans heeft voornamelijk een educatief doel. Kinderen krijgen in dit museum inzicht in de natuur om hen heen. Zo is er een opstelling van een (veen)weidelandschap, een erfje, een huisje en een kamer. Er wordt gebruik gemaakt van opgezette dieren om aan het publiek uit te leggen hoezeer het leven in en om het huis en de wijk verweven is met natuur. Er komen veel schoolklassen dit museum bezoeken.

Ga naar de website van Natuurmuseum E. Heimans.

De Zaanse Schans

De Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een woon- en werkgebied anno 1850, waar oude tijden herleven. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur van verse koeken, of kijk even binnen bij het pakhuis waar klompen gemaakt worden. De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Aanschouw oudhollandse ambachten, zoals weven, tingieten, klompen- en kaasmaken of maak een fiets- of vaartocht. Snuffel rond in de winkeltjes en kom smullen in het pannenkoekenrestaurant. Een dagje uit op de Zaanse Schans in Noord-Holland is leuk én leerzaam. Ga naar de website van de Zaanse Schans.

Zaans Museum

Zaans Museum

Voor kinderen is er heel veel te doen in het Zaans Museum: biscuitjes versieren, speurtochten... In het laboratorium van het Verkade Paviljoen zijn er reuk- en smaakproefjes en kunnen kinderen hun eigen wikkel voor een chocoladereep ontwerpen. Daarna mogen ze deze met een ‘wikkelmachine’ om een echte chocoladereep wikkelen.

Ga naar de website van het Zaans Museum.

Avonturenspeelplaats

De Avonturenspeelplaats - Recreatieschap Het Twiske

De Avonturenspeelplaats ligt tegenover het voormalige recreatiecentrum Twiske Poort. Deze ruim opgezette speelplaats is het hele jaar door in trek bij de jeugd. Kinderen kunnen onder andere met een pontje en allerlei bruggen over het water of met een kabelbaan door de lucht. Verder is er een grote schommel, een speelkasteel en een buizenfort. Daarnaast kan op een van de voetbalvelden een balletje worden getrapt. Ook is er een beachvolleybalveld.

Ga naar de website van Het Twiske.

De Speelsloot

De Speelsloot - Recreatieschap Het Twiske

De Speelsloot ligt aan de kant van Den Ilp en is bereikbaar via ingang Lange Jap. Het is een kinderspeelplaats op en rond het water met een kabelbaan over het water en een pontje dat kinderen zelf kunnen bedienen. Er zijn verschillende speelwerktuigen in het water. Aan de kant staan schommels en een klimtoren. Rond de Speelsloot is een ligweide vanwaar u de kinderen goed in de gaten kunt houden. De Speelsloot is vrij toegankelijk en is het hele jaar geopend. Er is geen toezicht.

Ga naar de website van Het Twiske.