Bezoeken|Hembrugterrein

Voormalig hart van de Stelling van Amsterdam

Het Hembrugterrein is één van de pareltjes van de Zaanstreek. Het terrein was ooit het streng beveiligde hart van de Stelling van Amsterdam. Hier werden vuurwapens, artillerie en munitie voor onder meer het Nederlandse leger geproduceerd.

De tijd heeft het terrein inmiddels omgetoverd tot een mix van prachtig gerestaureerde gebouwen, desolate bouwvallen en ongerepte natuur.

Op het Hembrugterrein vind je maar liefst 50 monumenten, een 'explosievenbos', bunkers, schietbanen, maar ook tientallen heel diverse ondernemers: kunstenaars, modeontwerpers, meubelmakers, designers en innovators.

 

Een bezoek aan het Hembrugterrein is de moeite meer dan waard. Je kunt het terrein bereiken per fiets, auto, boot of openbaar vervoer. Parkeren is gratis, de Zaanboot (vanuit Amsterdam of Zaanstad) heeft hier een stop en er rijdt vrijdag tot en met zondag een Tuk Tuk-service tussen De Dam, station Zaandam en Hembrug. Hieronder enkele tips.

Logo Dockyard

Dockyard Warehouse Festival 2017

In het weekend van 6 en 7 mei is het Hembrugterrein decor voor het Dockyard Warehouse Festival 2017. Een non-stop muziekmarathon vol rauwe elektronische muziek, die perfect past bij het rauwe van de industriële panden op dit Zaanse terrein.

 
Lab-44 voordeur

Lab-44: voor makers en eters

Vanaf woensdag 12 april 2017 gaat het nieuwe Lab-44 'voor makers en eters' open voor publiek. In het voormalige laboratorium van de wapenfabriek vind je een restaurant met een terras dat uitkijkt op het water en unieke foodgerelateerde bedrijven.

Yada Yada Market

Yada Yada Market

Deze internationale foodcourt Yada Yada combineert food met shoppen en entertainment in de spraakmakende 'Kathedraal'. Elke vrijdag tot en met zondag in deze voormalige wapen- en munitiefabriek terecht.

HEMLAB_fotoFBHemlab.jpg

Jeugdlab HEMLAB

Kinderen tussen de 7 en 13 jaar kunnen in het HEMLAB experimenteren met chemie en natuurkunde. Elke zaterdagmiddag met veiligheidsbril op en labjas aan zelf proefjes doen! 

Sunday Market

Sunday Market HEMbrug

Elke laatste zondag van de maand is er Sunday Market tussen het erfgoed. Een markt vol exotische, biologische, creatieve, ambachtelijke en kunstzinnige producten, live muziek én een dansvloer.