Welkom in de Zaanstreek

De Zaanstreek biedt een unieke mengeling van natuur, stad, erfgoed en innovatie langs de oevers van rivier de Zaan, net boven Amsterdam. Hier kun je jezelf terug wanen in het oude Holland én je vergapen aan wereldberoemde architectuur. Hier kun je shoppen in het stadshart én varen, fietsen of wandelen door uniek veenweidegebied. Hier kun je feesten op hippe festivals én in de voetsporen van de schilder Monet treden. Welkom in de Zaanstreek!

Streets of the World - foto Cuba Havanna AM 75 111208

Streets of the World

Tot april 2018 kun je op het Hembrugterrein het Streets of the World Photo Museum bezoeken. 195 foto's nemen je mee op de wereldreis die fotojournalist Jeroen Swolfs maakte om 'de andere kant' van alle hoofdsteden te laten zien.

Zaansafari boot - fotografie Ruben Timman

Ga je mee op Zaansafari?

De kaartverkoop voor de Zaansafari's is gestart. Stap ook in een andere wereld tijdens de avondlijke bootsafari over de Zaan, die alle zintuigen aanspreekt. Laat je meeslepen door verhalen over bijzondere industriële plekken. 

Wandelen - wandelkaart

De tien mooiste wandelroutes

Van ommetje langs industrieel erfgoed tot flinke wandeling door bijzonder veenweidegebied: wandelen door de Zaanstreek is een belevenis! Wij selecteerden de 10 mooiste routes (volgens streekkenners).

zaanseschans02.jpg

'Old Holland' op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een van de topattracties van ons land. Tussen de molens, werkplaatsen en Zaanse huisjes herleef je het Holland van eeuwen terug en ontdek je de rijke geschiedenis van de Zaanstreek.

ClaudeMonet

In het spoor van Monet

Zaandam door de ogen van de impressionistische schilder Claude Monet zien? Elke zondag kun je met een gids van stichting Monet in Zaandam mee op Monetsafari door het Zaanse stadshart om te ontdekken wat Monet inspireerde.