Welkom in de Zaanstreek

De Zaanstreek biedt een unieke mengeling van natuur, stad, erfgoed en innovatie langs de oevers van rivier de Zaan, net boven Amsterdam. Hier kun je jezelf terug wanen in het oude Holland én je vergapen aan wereldberoemde architectuur. Hier kun je shoppen in het stadshart én varen, fietsen of wandelen door uniek veenweidegebied. Hier kun je feesten op hippe festivals én in de voetsporen van de schilder Monet treden. Welkom in de Zaanstreek!

Zaanstreek op UITmarkt 2017

Zaanstreek op de Uitmarkt

Alvast een stukje Zaanstreek ontdekken en de mooiste wandel- en fietsroutes hiervoor krijgen? Zin in een sneak preview van de Winterschans 1717 of kennismaken met de vinding achter al die Zaanse molens? Ontdek de Zaanstreek op de Uitmarkt!

Zaansafari boot - fotografie Ruben Timman

Ga je mee op Zaansafari?

De kaartverkoop voor de Zaansafari's is gestart. Stap ook in een andere wereld tijdens de avondlijke bootsafari over de Zaan, die alle zintuigen aanspreekt. Laat je meeslepen door verhalen over bijzondere industriële plekken. 

Streets of the World - foto Cuba Havanna AM 75 111208

Streets of the World

Op het Hembrugterrein kun je 'op wereldreis' bij fotomuseum Streets of the World. Een uniek fotoproject van fotojournalist Jeroen Swolfs die je meeneemt de hele wereld over. 

Wandelen - wandelkaart

De tien mooiste wandelroutes

Van ommetje langs industrieel erfgoed tot flinke wandeling door bijzonder veenweidegebied: wandelen door de Zaanstreek is een belevenis! Wij selecteerden de 10 mooiste routes (volgens streekkenners).

zaanseschans02.jpg

'Old Holland' op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een van de topattracties van ons land. Tussen de molens, werkplaatsen en Zaanse huisjes herleef je het Holland van eeuwen terug en ontdek je de rijke geschiedenis van de Zaanstreek.