Welkom in de Zaanstreek

De Zaanstreek biedt een unieke mengeling van natuur, stad, erfgoed en innovatie langs de oevers van rivier de Zaan, net boven Amsterdam. Hier kun je jezelf terug wanen in het oude Holland én je vergapen aan wereldberoemde architectuur. Hier kun je shoppen in het stadshart én varen, fietsen of wandelen door uniek veenweidegebied. Hier kun je feesten op hippe festivals én in de voetsporen van de schilder Monet treden. Welkom in de Zaanstreek!

dbf-20160514-2960.jpg

LINDA.festival op het Hembrugterrein

Zin in een feestje? Op 10 en 11 juni vindt de 2e editie van LINDA.festival plaats. Naast geweldige optredens van o.a. Douwe Bob en Ali B, geven een heleboel BN’ers vermakelijke workshops. Kom met je vriendinnen een dag lachen, shoppen en proeven!

Lab-44 Instagram

Lab-44: voor makers en eters

Na een maandje proefdraaien is Lab-44 officieel open 'voor makers en eters'. In het gerestaureerde laboratorium van de voormalige wapenfabriek hier op het Hembrugterrein vind je nu een restaurant met een terras en food gerelateerde bedrijven.

Wandelen - wandelkaart

De tien mooiste wandelroutes

Van ommetje langs industrieel erfgoed tot flinke wandeling door bijzonder veenweidegebied: wandelen door de Zaanstreek is een belevenis! Wij selecteerden de 10 mooiste routes (volgens streekkenners).

zaanseschans02.jpg

'Old Holland' op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een van de topattracties van ons land. Tussen de molens, werkplaatsen en Zaanse huisjes herleef je het Holland van eeuwen terug en ontdek je de rijke geschiedenis van de Zaanstreek.

ClaudeMonet

Ga mee op Monetsafari!

Zaandam door de ogen van de impressionistische schilder Claude Monet zien? Elke zondag kun je met een gids van stichting Monet in Zaandam mee op Monetsafari door het Zaanse stadshart om te ontdekken wat Monet inspireerde.